2024

8. září


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Na koho se zubí Zubová?

9.7.2009

Ještě teď, více než měsíc po eurovolbách se na mě na Jižní spojce z bilboardů zubí Olga Zubová se svým „hlubokým moudrem“, které mluvnicky neumím kategorizovat „Ne násilí je názor“. Ženština, která na bilboardech vypadá úplně jinak, než ve skutečnosti, bude svůj křečovitě kýčovitý úsměv s největší pravděpodobností zubit v září znovu, tenkrát v barvách zelenooranžových.
Co se skrývá za fenomenem Zubová? Čí zájmy a názory prezentuje a chce ve sněmovně, do níž se opět velmi pravděpodobně dostane, hájit? S největší pravděpodobností jsou to zájmy Jaroslava Soukupa, majitele největší mediální agentury Medea, který před nedávnem házel v rozhovoru stamiliony, které hodlá vložit do kampaně Demokratických zelených. Na mluvku skutečně nevypadá a tak je nutné brát jeho slova poměrně vážně. Účelové a jak ukázaly eurovolby i přes jeho téměř neomezené finanční možnosti poměrně nevýznamné spojení Zubová – Soukup se tak nenápadně přetavuje v mnohem významnější trojspolek Zubová + Soukup + ČSSD.
A nabízí se otázka, jak ČSSD dokáže z tohoto spojení vytěžit pro sebe maximum? Nakolik pravdivá jsou slova papaláše roku Paroubka o akcentování zelené politiky socdem angažováním Zubové na kandidátce? Podle mého názoru se jedná jen o ne příliš obratnou mediální kličku, která má umlčet hlasy rebelů z řad spolustraníků. Jenže přítel Paroubek si stejně máslo z hlavy neutře, protože mu jej tam vydatně pomáhá přidržovat přítel ekvilibrista Rath, který jako jeden z mála na této planetě umí sedět na dvou židlích a dalších pár stoličkách a podávat minimálně dvěstěprocentní výkony každý den. Teď jsem neměl na mysli ložnice jeho dvou partnerek, ale vysoké funkce, jimiž disponuje.
Ale zpět k Zubové, Soukupovi a socialistům. Soukup se snaží vystupovat jako nezaujatý, ale své zájmy deklaruje veřejně a pro vzor spojení byznysu a politiky se směle ohlíží do Itálie. Berlusconi a jeho Forza Italia je pravicově orientovaný politický subjekt, ale levicově orientované spojení tohoto ražení jsme tu ještě neměli. Socialisté na tomto spojení v tuto chvíli určitě vydělají a předvolební kampaň se tak stane nerovným soubojem Medeou protěžované ČSSD s ostatními stranami.
Ale je otázkou, jak rychle bude chtít Soukup stoupat v politickém žebříčku nahoru a zda to bude po zelených příčkách k záhubě odsouzené DSZ, jejíž slogan “Ne násilí je názor“ působí jako výkřik blouznivce ve čtyřicetistupňových horečkách nebo po oranžových příčkách politické stálice ČSSD, která tak jednou zřejmě bude muset Soukupovi revanšovat za to, co do ní nyní prostřednictvím Zubové nainvestuje.
Ať to bude tak či onak, je vidno, že socialisté se krom vládnutí s marťany a pachtování s komunisty nezřeknou ničeho, co by jim nemělo pomoci na podzim ve volbách uspět.
Sametově laděné, dnes už bohužel spíš úsměvné než vážně brané heslo „Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí“ bych proto pro voliče, který půjde na podzim k volebním urnám, zaktualizoval na „Doufejme, že rozum, věcnost a zodpovědnost zvítězí nad rozhazovačnou nezodpovědností, arogancí a nabubřelostí“.
 

Martin Vágner

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz