2024

8. září


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Považte, Paroubek se vidí v čele sportovců

6.3.2010

Chce jen populisticky využít zvýšeného zájmu lidí o sport po olympiádě. Dokonce v době prohlubující se krize uvažuje, jak dostat do Česka fotbalové Euro. Naše hvězda nejzářivější chce prostě dát lidu chléb a hry. Proto začala pořádat i cirkusová představení na ledě.

Škoda slov by bylo rozebírat ekonomické možnosti státu přípravy nějaké monstrózní sportovní akce. Koho nevyučilo ani pořádání Mistrovství světa v klasickém lyžování 2009 v Liberci, zaslouží, aby po „hrách“ na něj opravdu zbyl jen „chléb“ s vodou.

Ale zastavme se u Paroubka a sportu. Chápu, že chce mít pod palcem voličskou skupinu hospodských fandů, je jich mnoho. Ale stačí prostý pohled ke zjištění, jak daleko tento bafuňář ke skutečnému sportu má. Nějak jsem neuvěřil paní Petře Paroubkové, že její manžel je schopen proplachtit deset metrů, jen aby napravil její plážový slunečník. No a ruku na srdce, na sumo je zase příliš útlý.

Prostě Paroubek a sport se má k sobě jako tělnatý papaláš a proletář, čili jako kozel a zahrada. Když už ministr sportu není bývalá sportovní hvězda jako Pelé, Jelinek, Treťjak, Killy nebo Platini, neměl by být aspoň antireklamou na pohyb. To i Antonín „Hergot“ Himl na tom byl lépe. K oslovení mládeže prostě nemá pantáta Paroubek exteriér ani interiér, a to i kdyby se pasoval na ministra mládí, radosti a RaJe na zemi.

Jaké z toho plyne poučení? Paroubek má prostě ve svých marťanských genech, aby se montoval do věcí, k nimž nemá absolutně předpoklady. Cirky, pokleslá zábava, srocení davů - tam může svou dikcí bývalého aparátčíka s modulací megafonu oslovit sobě rovné, ale „na saka nepouštět“! To je metafora z dob Biĺaka, která nás utvrdila v tom, kam vede, když se neumětelové připustí do vážných akcí.

Takže nejen sport, ale především ekonomika by před Paroubkem měla být ochráněna. Jako „měnový expert“ se projevil už na pražském magistrátu, když fixoval v neprospěch Prahy devizový kurz, přestože byl zrovna nejméně příznivý, čímž vznikly hlavnímu městu obrovské ztráty. A to nebyly jeho jediné škody, které Praze v souvislosti s První městskou bankou udělal.

Vrcholem jeho odborné diskreditace pak bylo, když Paroubkův kabinet v létě 2005 potřeboval utratit nějakých patnáct miliard korun, které v ČNB byly blokovány v eurech. Ke všeobecnému veselí ekonomů však k tomu v televizi opakovaně prohlásil, že vláda v ČNB uložila ony rance eur, aby při jejich prodeji na trhu nedošlo k oslabení české koruny. Tohle nebezpečí prý pominulo, a tak je možné eura utratit. I pro ekonomické laiky je jasné, že nabídka eur s poptávkou po koruně naši měnu posiluje. Přesto si svůj nesmysl prosadil a peníze rozfofroval.

Pustit tohoto člověka k vládě je stejně šílené, jako kdybychom od něj chtěli sportovní výkony. Někomu prostě Nejvyšší bytost nenadělila...
 

Super článek od stejného autora:  Předseda páprdů a strejců o ČSSD

V dnešním Právu Paroubek vyžvanil, co všichni podvědomě cítíme, ale tak natvrdo to ještě nezaznělo. Prý to je nezasloužená nálepka od nepřejících novinářů.

 


Doslova Paroubek napsal: Přestože se mnozí dnešní novináři, kteří se často ani nesnaží skrývat svou neobjektivitu, snaží permanentně vykreslovat ČSSD jako stranu strejců a „páprdů", postupně se nám daří tuto uměle přilepenou nálepku odstraňovat...". Uf!

Protože netrpím předsudky, až Paroubek mi otevřel oči. Asi ti profesionální novináři mají lepší pozorovací talent než amatérský blogger. Až na laskavé upozornění Paroubka jsem si vybavil pana předsedu osobně ve společnosti Škromacha a Jandáka, kterým velice dobře sekundují Martínek s Benešovou.

Paroubek si zřejmě myslí, že nějaký ten kosmetický zákrok, mladší žena a drahé šaty už z něj udělaly Blaira. Není tomu tak, a to v žádném případě nejsem ve fanklubu bývalého britského premiéra. Ale ať se na Paroubka dívám z které strany chci, zvláště z profilu a v plážovém úboru, je jasné, že mládež neosloví.

Abych nezůstal u jen u povrchního hodnocení exteriéru, dlužno si vybavit i jeho slovník a formulační návyky, které my, co jsme zažili socialismus, máme v paměti jako výrazivo aparátčíků bývalého režimu. Jsem starší než Paroubek, ale tato mluva mě dráždila už od mládí. Že by tomu někdo z mladých mohl naletět 20 let po revoluci, tomu nemohu uvěřit. Prostě, dokud je Paroubek předsedou, bude se s komunisty přetahovat o voliče, zejména z řad důchodců. I kdyby si ruce upsal po lokty a sjel pneumatiky předvolebního monstra až na kord, mladé neosloví.

Příznačné je, že ani mladí protagonisté v ČSSD nikterak mladistvě nepůsobí. Ani Sobotku, ani Haška si jistě mladí nad postel vylepovat nebudou, jako kdysi já v 16 letech asi sedmačtařicetiletého Dubčeka, an skákal z můstku po hlavě do bazénu. Nedá se svítit, k mládí jistý sportovní výzor - a duch! - patří. I Putin se tím řídí.

Nemohu si pomoci, tak když pominu Ratha, jehož za sociálního demokrata nemožno považovat, tak nejmladistvěji na mě působí atomový dědek Grégr. Paroubek v kampani za oslovení mladých a dynamických voličů může sehrávat jen roli kozla v zahradnictví. Ne nadarmo se vilným mužům v letech nadává do kozlů starých
 

Dušan Streit

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz